Over ons

Met trots kunnen wij u melden dat Kynologen Club Winterswijk al sinds 1943 een van de grootste en actiefste hondenscholen van Oost-Achterhoek is.

Wij onderscheiden ons nog steeds van de andere hondenscholen door de inspraak van leden en het werken zonder winstbelang. Wij zijn ook de enige door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland erkende vereniging in de regio.

Het verschil tussen een Kynologenclub (KC) en een reguliere hondenschool is dat een KC aangesloten is bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. De Raad van Beheer is het overkoepelende orgaan in Nederland die zich in de eerste plaats inzet op het gebied van het fokken van rashonden. Maar ook gezondheid, welzijn en alle vormen van hondensport worden gerekend tot de kynologie. Aangezien wij onder de Raad van Beheer vallen, moeten wij voldoen aan een aantal eisen die zij stellen. Hierbij kunt u denken aan opleidingen en bijscholingen van onze instructeurs, eisen aan het terrein etc. Op een regulieren hondenschool wordt er geen toezicht gehouden door een overkoepelend orgaan.

Wij werken met geïnspireerde trainers, die enthousiast hun kennis uitdragen. Onze instructeurs krijgen regelmatig bijscholingen zodat we de recentste inzichten op het gebied van de hond kunnen overdragen aan onze cursisten.

De cursussen zijn gevarieerd en er zijn mogelijkheden om de problemen, die u in het dagelijks leven ervaart met uw hond iof opvoedkundige vragen, te stellen na afloop van iedere les.

Wilt u een keertje kijken, dan bent u van harte welkom. Neemt u van te voren contact op met Astrid van Schie (0543 520573) zodat u weet wanneer u komt kijken voor de juiste cursus en de instructeurs op de hoogte zijn van uw komst.

Ons trainingsveld is eenvoudig te bereiken en er zijn genoeg parkeerplaatsen aanwezig.