Agenda & Nieuws

CORONA-MAATREGELEN 2020-2021

Vanwege de Lockdown zijn de cursussen uitgesteld !! Voorlopig is de Lockdown van kracht tot 9 februari 2021.
Wij hopen dat na 9 februari de cursussen bij de fam. Harbers kunnen worden hervat. Dit betekent dat de wintercursus met minimaal 2 weken zal worden uitgesteld. Zodra er nieuws is, m.b.t. het hervatten van de cursussen, alsmede de inschrijving van de cursussen zullen wij u hierover berichten.

In 2021 beginnen we alleen met de puppy- en A cursus voor beginners. Deze worden gegeven in de hal van fam. Harbers, Meenkmolenweg 10 te 7119 AH Winterswijk-Corle. De kosten voor deze cursussen zijn € 40,-. U moet wel lid zijn van de kynologenclub om deel te kunnen nemen aan deze cursussen. Lidmaatschap is € 20,- per kalenderjaar.

In februari 2021 willen wij weer starten met een Uithoudingsvermogenproef (UV-proef). Deze cursus bestaat uit 5 lessen op de zondagmorgen om de andere week. Onder begeleiding van 2 instructeurs wordt er getraind met de hond naast de fiets volgens een opbouwend schema. Na 10 weken kan men 20 km afleggen in 3 tracjecten: 7 km fietsen, kwartier rust, 7 km fietsen, kwartier rust en daarna de laatste 6 km fietsen. Daarna volgt er nog een appèl-oefening. Aan het eind van de cursus is er een KC Winterswijk-examen door de commissie van de KCW. De hond moet op de dag van het examen minimaal 16 maanden en maximaal 6 jaar oud zijn. De kosten van deze cursus, incl. het KCW-examen bedragen € 45.-. Voor informatie knt u contact opnemen met dhr. W. Wieskamp, tel: 0543-516243


De aangepaste cursusindeling najaar en winter 2020 vindt u op indeling cursus

Locatie: op het veld van KC-Winterswijk:  Frerikshof 7, 7103 CD Winterswijk.

Foto’s Examen Obedience staan onder de ‘foto’ knop

Om deel te kunnen nemen aan onze cursussen moet u lid zijn van onze vereniging. De minimum leeftijd voor deelname is 14 jaar. Het lidmaatschap bedraagt € 20,- dit kalenderjaar, tot 31-12-2021. U bent dan lid tot schriftelijke (of e-mail) wederopzegging van het lidmaatschap. Naast het lidmaatschap betaalt u voor deelname aan de cursus per hond. U kunt zich uitsluitend opgeven op de aangegeven data. Daarnaast verwachten wij dat u uw hond(en) laat enten, voordat u aan de trainingen deelneemt. Het bestuur wil uw aandacht vestigen op uw aansprakelijkheid voor uw hond(en) tijdens alle door de vereniging te organiseren evenementen.

Voor de cursus behendigheid moet de hond minimaal 1 jaar oud zijn en in bezit van het A-diploma van de vereniging zijn. De kosten voor de cursussen van de FCI Obedience: beginners, I, II, III zijn exclusief examenkosten voor het landelijke examen en evtueel werkboekje of logboek.

Op deze pagina vindt u de activiteiten die door de Kynologenclub Winterswijk en omstreken de komende tijd georganiseerd worden.

Voor lesrooster cursussen klik hier.
Voor het laatste nieuws over de KC Winterswijk gaat u naar onze Facebookpagina.

DatumActiviteitAanvang
2021inschrijven Puppy cursus en A Cursus uitgesteld vanwege Lockdown20.00 tot 21.00 uur
2021begin van Puppycursus en A Cursus uitgesteld vanwege de Lockdownverschillende tijden
24 janAnnulering Clubmatch 2021, nieuwe datum is 9 januari 2022!Theater de Storm
februariAanvang UV proefzondamorgen